Equipaments municipals

Local Social de Susqueda

Descripció: El Local Social de Susqueda és un servei municipal de caràcter econòmic i gestionat per l’ajuntament. Aquest ofereix espais necessaris als veïns de Susqueda per desenvolupar-hi les seves activitats cíviques, socials, culturals, esportives i de lleure entre altres.

Aforament: 97 persones.

Horaris: Obert dissabtes, diumenges i festius de 9:00h a 17:00h de la tarda.

Contacte per fer reserves: 972 190 188.

Ubicació: Veïnat de Sant Martí Sacalm.


Castell de Fornils

Autoria: Desconeguda.

Classificació: Patrimoni arquitectònic.

Categoria: A. Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Descripció: El castell medieval de Fornils (o del Roure) es troba en un petit turó (582 m) dins la vall de Fornils, on, a primera vista, costa d’identificar a causa del gruix del bosc. Durant el segle XI només hi havia una torre defensiva, però entre els segles XII i XIII el castell es va ampliar. L’origen de l’ampliació i conversió en castell durant els segles XII-XIII es deu a la divisió del terme del castell de Fàbregues en dues parts: Fornils i Rupit.
Tot i que enrunat, encara avui conserva dempeus bona part de les seves estructures, entre les quals destaca la torre rodona, de 8 metres d’alçada i 5,75 de diàmetre -al voltant de la qual s’estructura el castell-, i les diverses estances amb murs que assoleixen alçades d’entre 1 i 10 metres.


Àrea recreativa “La Placeta”

Descripció: La placeta és un espai municipal situat al bell mig de la natura on la gent es pot reunir, menjar i passar l’estona envoltat d’increïbles vistes a les Guilleries i el pantà.. Aquesta s’ubica al camí que va des del veïnat de Sant Martí Sacalm fins al pantà de Susqueda i consisteix en equipament públics compatibles amb el lleure.

Ubicació: Carretera que baixa de Sant Martí Sacalm cap al pantà de Susqueda.

Obertura: No té horari.

Accés: L’accés és lliure.


Minideixalleria

Descripció: La minideixalleria, situada al veïnat del far, és un punt de recollida i reciclatge de petit format on els susquedencs i susquedenques hi poden portar la seva brossa i deixalles.

Ubicació: Veïnat del Far.

Obertura: No té horari. 

Accés: Per accedir-hi cal disposar de la clau.