Estudi d’orquídies a Susqueda

Un tret que fa destacar al nostre municipi són les orquídies, un dels grups de flora més atractius sobretot per la seva coloració diversa, la semblança que solen tenir amb insectes o fins i tot amb persones i soldats. També per les seves inflorescències amb aspecte de piràmide.

Existeixen un total de 107 espècies d’orquídies, la meitat de les quals s’han pogut detectar a Susqueda per posteriorment ser sotmeses a una anàlisi acurada d’aquestes. Aquest fet converteix el nostre municipi en el municipi de Catalunya amb una major diversitat d’espècies d’orquídies.

Davant d’aquest fet tan significatiu, s’ha optat per fer un inventari il·lustrat de les orquídies de Susqueda, dut a terme per MONTFRED VILABLAREIX SL. L’estudi va ser fet per un biòleg i va tenir un cost de 2.904,00 €. En primer lloc, es va fer un recull de dades de totes les espècies. A continuació, un recull i una edició de fotos. En tercer lloc, una redacció de memòria i, finalment, una confecció de cartografia d’espais d’interès d’orquídies. A més, l’estudi disposa de mesures de gestió per les espècies o espais més sensibles per tal de preservar la biodiversitat, que també pateix incidències a Catalunya.

Adjuntem algunes imatges d’orquídies que s’han pogut observar al municipi. I recordeu que en el butlletí 2023 tindreu un apartat dedicat exclusivament a aquestes!