Salutació de l’alcaldessa

Benvolguts i benvolgudes,

Susqueda pertany a la comarca de la Selva (Girona) i és un municipi singular perquè no té poble, ja que va quedar sota les aigües quan es va construir el pantà. Actualment en destaquem tres veïnats diferents; El Far, el Coll i Sant Martí Sacalm, que es caracteritzen per la seva naturalesa i paisatges singulars.

El Veïnat del Far es troba ubicat al marge d’una cinglera a 1.123m d’altitud, visible des de molts indrets i oferint vistes extraordinàries al Pantà, les Guilleries i Collsacabra.

El Veïnat del Coll es troba ubicat a 850m i també es pot gaudir de vistes privilegiades a les Guilleries, Collsacabra, el Pantà de Susqueda i la Vall d’Osor.

Cal tenir present l’entorn al pantà de Susqueda, i el recorregut del riu Ter, on també hi resideixen habitants de Susqueda.

Finalment, el Veïnat de Sant Martí Sacalm consta d’una església situada a 806m sota la cinglera del Far.

Actualment el nostre municipi té l’inconvenient de les comunicacions entre veïnats, però hem de destacar la bellesa del seu entorn i paratge. Els camins marcats per a fer a peu, en BTT i a cavall, dins el propi municipi i que ens connecten amb els municipis veïns. Són un entorn ideal per gaudir de la natura i passejar, així com la zona a l’entorn del pantà i el riu Ter. Tampoc cal deixar de veure el Santuari del Far, la capella de Sta. Anna, l’església de St. Martí Sacalm, les runes del castell de Fornils (BCIN), i St. Benet.

Però són els habitants de Susqueda l’autèntic valor del nostre municipi. Som un municipi on les diferents activitats lúdiques, culturals, esportives i socials són les que donen el caliu per a mantenir-nos actius constantment i que tindran sempre un fort suport de l’Ajuntament. El consistori treballa amb intensitat per seguir aportant tot allò necessari per a millorar la qualitat de vida dels habitants del nostre municipi. El municipi de Susqueda presenta una estructura molt dispersa, el que dificulta la distribució de la informació. Les noves tecnologies ens proporcionen un seguit d’eines que ens permeten portar-vos tota la informació a casa vostra directament La pàgina web municipal fa possible que els habitants de Susqueda estigueu més informats i compteu amb tot tipus d’informació que de ben segur us serà de molta utilitat, i que permetrà que la gent d’arreu ens conegui millor.

Les noves tecnologies ens porten a canvis progressius que permeten obtenir i produir millores importants en la gestió municipal. Tant si és la primera vegada que us connecteu com si ja en sou usuaris habituals, esperem que feu les aportacions necessàries per continuar millorant, i sobretot, perquè aquesta eina sigui útil per tothom. Sense descans seguirem treballant per fer de Susqueda un municipi més preparat, equipat i amb més benestar, i per als de fora, animar-vos apropar-vos a les nostre terres perquè pugueu sentir i gaudir de la bellesa i caliu del nostre entorn i la nostra gent.
Benvinguts a Susqueda!

Eva Viñolas Marín
Alcaldessa de Susqueda

IMG-20190615-WA0030