Salutació de l’alcaldessa

Benvingudes i benvinguts al portal web de l’Ajuntament de Susqueda,

Susqueda pertany a la comarca de la Selva (Girona) i és un municipi singular perquè no té poble, ja que va quedar sota les aigües quan es va construir l’embassament fa ara ja 56 anys. Un municipi on 96 persones conviuen en 52 km2. Actualment en destaquem tres veïnats diferents; El Far, el Coll i Sant Martí Sacalm, que es caracteritzen per la seva naturalesa i paisatges singulars.

El Veïnat del Far es troba ubicat al marge d’una cinglera a 1.123 m d’altitud, visible des de molts indrets i oferint vistes extraordinàries a l’Embassament, les Guilleries i Collsacabra.

El Veïnat del Coll es troba ubicat a 850 m i també es pot gaudir de vistes privilegiades a les Guilleries, Collsacabra, l’embassament de Susqueda i Sau i la Vall d’Osor.

Cal tenir present l’entorn de l’embassament de Susqueda, i el recorregut del riu Ter, on també resideixen habitants de Susqueda.

Finalment, el Veïnat de Sant Martí Sacalm consta d’una església situada a 806 m sota la cinglera del Far.

Actualment, el nostre municipi té l’inconvenient de les comunicacions entre veïnats, però hem de destacar la bellesa del seu entorn i paratge. Els camins marcats per a fer a peu, en BTT i a cavall, dins el mateix municipi i que ens connecten amb els municipis veïns. Són un entorn ideal per gaudir de la natura i passejar, així com la zona entorn de l’embassament i el riu Ter. Tampoc cal deixar de veure el Santuari del Far, la capella de Sta. Anna, l’església de St. Martí Sacalm, les runes del castell de Fornils (BCIN), i St. Benet.

Però són els habitants de Susqueda l’autèntic valor del nostre municipi. Som un municipi on les diferents activitats lúdiques, culturals, esportives i socials són les que donen el caliu per a mantenir-nos actius constantment i que tindran sempre un fort suport de l’Ajuntament. El consistori treballa amb intensitat per seguir aportant tot el necessari per a millorar la qualitat de vida dels habitants del nostre municipi. El municipi de Susqueda presenta una estructura molt dispersa, el que dificulta la distribució de la informació. Les noves tecnologies ens proporcionen un seguit d’eines que ens permeten portar-vos tota la informació a casa vostra directament. La pàgina web municipal fa possible que els habitants de Susqueda estigueu més informats i compteu amb tot tipus d’informació que de ben segur us serà de molta utilitat, i que permetrà que la gent d’arreu ens conegui millor. Aquesta eina vol ser un espai de comunicació i participació per a tothom, els que viviu al municipi i els que el visiteu.

A vegades, des dels ajuntaments d’un petit municipi com el nostre, es fa difícil mantenir l’actualitat en aquests espais pel fet que no hi ha personal especialment dedicat a aquest tema, però desitgem que entre tots ho fem possible.

Les noves tecnologies ens porten a canvis progressius que permeten obtenir i produir millores importants en la gestió municipal. Tant si és la primera vegada que us connecteu com si ja en sou usuaris habituals, esperem que feu les aportacions necessàries per continuar millorant, i sobretot, perquè aquesta eina sigui útil per tothom. Sense descans seguirem treballant per fer de Susqueda un municipi més preparat, equipat i amb més benestar, i per als de fora, animar-vos apropar-vos a les nostres terres perquè pugueu sentir i gaudir de la bellesa i caliu del nostre entorn i la nostra gent.

Benvinguts a Susqueda!

Salut!

 

Eva Viñolas Marín
Alcaldessa

Cliqueu aquí per accedir a la fitxa de l’Alcaldessa.