Sala de les columnes de la presa de Susqueda

Aquest any 2022 l’Ajuntament de Susqueda, juntament amb Endesa, l’Ajuntament d’Osor, l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Consorci del Ter, han ofert la possibilitat d’accedir a la Sala de les Columnes.

La Sala de les columnes s’ubica a la presa de Susqueda.

Dins la mateixa, es van instaurar diferents panells informatius i material històric del fons d’Endesa, de manera que els usuaris que hi van accedir van poder augmentar els seus coneixements referents a la construcció de la presa, l’antic poble, la fauna o la flora entre altres.

 

En un primer moment es va decidir permetre l’accés a la sala de les columnes els següents dies:

Finalitzades totes les visites, han entrat un total de 695 persones des del desembre de 2021 fins al novembre de 2022.

A més a més, durant les visites, els diferents usuaris van poder comprar llibres de Susqueda per tal d’augmentar els seus coneixements vers el municipi, les tradicions, la vida abans de la construcció del pantà, entre molts altres. Durant aquests mesos, s’han venut un total de 44 llibres que es desglossen en els següents:

Des del consistori es vol donar les gràcies a totes les persones que hi han accedit i han fet possible aquesta experiència.

Finalment, afegir que de cara al 2023 no hi ha previsió de continuar obrint la Sala de les Columnes. No obstant això, si de cara a un futur es decideix tornar-la a obrir, es publicarà aquesta pàgina web.