COMUNICAT IMPORTANT – mesures adoptades per l’Ajuntament de Susqueda – COVID19

Comunicació important 
 

Benvolguts i benvolgudes,

A continuació us deixem amb algunes mesures que s’han pres des de l’ajuntament de Susqueda per a fer front a la COVID-19.

El dia 16 de març, les oficines de l’ajuntament tanquen al públic presencial i només fan atenció telemàtica, una mesura presa degut a la decretació de l’estat d’alarma el dia 14 de març.

A banda d’això, l’ajuntament de Susqueda també ha proposat unes accions senzilles però de gran ajuda entre els susquedencs i susquedenques.

En primer lloc ha decidit acordar les següents mesures per fer front a la crisi del COVID-19:

  1. Suspendre el cobrament de tots els impostos municipals (IBI, IVTM, rebuts de l’aigua i rebut d’escombraries).
  2. No cobrar la taxa d’escombraries als establiments tancats corresponent als dies que romanguin tancats.

Cal destacar que totes les persones de més de 70 anys són població de risc. És per això que es recomana no sortir de casa o del municipi si no tenen símptomes.
Personal de l’ajuntament i persones voluntàries poden anar a comprar el que necessitin i els hi portarem a casa.
En cas de tenir símptomes, aviseu-nos i farem les gestions relacionades amb el CAP o l’hospital.
Si esteu en una altra franja d’edat però necessiteu ajuda o sabeu algú que la necessita, aviseu-nos.

A més a més, a causa d’aquesta crisi sanitària que s’està vivint, s’han pres les següents mesures referents a festes i aplecs:

  1. Suspendre l’aplec del Coll que s’havia de celebrar l’1 de maig.
  2. Ajornar la Susqueda camina prevista el diumenge dia 17 de maig. Tan aviat com es decideixi la nova data us ho farem saber.

A més a més, com que Susqueda és un municipi associat a l’Associació de Micropobles de Catalunya, va fer un donatiu per comprar material pels centres sanitaris, residències geriàtriques i caps de la demarcació.

A part de la donació prèviament esmentada, l’ajuntament de Susqueda també ha adquirit i repartit mascaretes per les veïnes i veïns del municipi així com pels nens i adolescents. L’equip de govern municipal ha dut a terme aquesta acció per assegurar que tothom del municipi disposa d’una mascareta, com a mínim, per a la realització dels desplaçaments mínims i imprescindibles.

L’ajuntament també ha habilitat una partida específica per sufragar-ne el cost, i estudia realitzar d’altres mesures per ajudar a les persones que més ho necessitin i per a la reactivació socioecònomica una vegada hagi passat la crisi sanitària.

Finalment, afegir que durant aquests mesos de confinament s’han anat penjant notificacions del CECAT que podeu consultar a través del Facebook de l’Ajuntament o a susqueda.cat