Cr貌nica ple ordinari de 20 d’abril de 2023

A les 19h del dia 20 d’abril de 2023 es va celebrar una sessi贸 ordin脿ria a la sala d’actes de l’Ajuntament de Susqueda presidida per l’Alcaldessa de Susqueda Eva Vi帽olas i amb l’assist猫ncia del regidor Sr. Jordi Mercader i el regidor Sr. Gabriele Pretto.

En primer lloc es va procedir a fer la la lectura i aprovaci贸 de les actes anteriors. La sessi贸 ordin脿ria de 26 de gener de 2023 i la sessi贸 extraordin脿ria de 31 de mar莽 de 2023, les quals van ser aprovades per unanimitat.

Acte seguit, es va donar compte i assabentat dels Decrets d’Alcaldia dictats en el darrer per铆ode entre Plens ordinaris, concretament des del 25 de gener fins al 18 d’abril.

En tercer lloc es va aprovar definitivament l’inventari municipal de camins del municipi de Susqueda, ja que en la sessi贸 celebrada el 26 de gener de 2023 es va aprovar inicialment l’inventari municipal de camins, va ser exposat per un per铆ode de 2 mesos al Butllet铆 Oficial de la Prov铆ncia, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i a l’e-Tauler sense que es presentessin al路legacions.

El punt n煤mero 4, consistent en l’aprovaci贸 del pla de gesti贸 de residus municipals per l鈥檃ny 2023, es va deixar sobre la taula.

Tamb茅 es va aprovar el pla de mesures antifrau de l’Ajuntament de Susqueda. L’Ajuntament de Susqueda t茅 la condici贸 d’entitat executora per diferents projectes subvencionats pels Fons NextGenerationEU i聽 resta obligat a la redacci贸 i aprovaci贸 d鈥檜n Pla de mesures antifrau. Aquest punt tamb茅 va ser aprovat per unanimitat.

Durant el transcurs de la sessi贸 tamb茅 es va aprovar per unanimitat el conveni de col路laboraci贸 entre els ajuntaments de Sant Juli脿 del Llor i Bonmat铆, La Cellera de Ter, Amer, Osor, Susqueda, Brunyola i Sant Mart铆 Sapresa i l鈥檃ssociaci贸 ADRINOC per al finan莽ament de l鈥檃ssociaci贸 ADRINOC 2023-2027. Aquest conveni t茅 l’objectiu de donar suport financer a projectes de desenvolupament rural a nivell local amb l鈥檕bjectiu de revitalitzar i desenvolupar de manera integral les zones rurals amb la participaci贸 i consens dels agents locals.

En set猫 lloc tamb茅 es van aprovar per unanimitat els formularis de declaraci贸 de b茅ns i activitats dels c脿rrecs electes de l’Ajuntament de Susqueda, on s’inclouen els b茅ns patrimonials, la participaci贸 en societats, la informaci贸 de les societats participades, entre altres.

En vuit猫 lloc es va aprovar l’addenda al conveni marc per a la prestaci贸 de serveis socials b脿sics i especialitzats del municipi de Susqueda per l鈥檃ny 2023. El conveni inclou serveis b脿sics d’atenci贸 social com per exemple treballador social, educador social i suport administratiu, generant uns costos fixos totals de 846,66鈧 durant l’exercici 2023. Aquest punt tamb茅 es va aprovar per unanimitat la qual cosa representa la majoria absoluta del nombre legal dels membres que componen la Corporaci贸.

En nov猫 lloc es va donar compte del pla anual de control financer per l’exercici 2023. Dins el pla s’inclou la introducci贸, les diferents accions a realitzar -tant en mat猫ria de control permanent, en mat猫ria d’auditoria p煤blica i en control financer de les subvencions i ajuts-, la mem貌ria de planificaci贸, el moment, forma i termini per a l’exercici de les actuacions de control financer, els mitjans disponibles, la modificaci贸 i publicitat del pla entre altres.

Tamb茅 es va donar compte dels informes perceptius econ貌mics i financers del 4t trimestre de 2022, dins els quals es van englobar els seg眉ents:

 • Informes d鈥橧ntervenci贸 d鈥檃valuaci贸 de l鈥檈xecuci贸
 • Informes sobre el reconeixement d鈥檕bligacions
 • Informes de la intervenci贸 sobre la morositat
 • Informes de la intervenci贸 sobre el per铆ode mig de pagament (PMP)

En les informacions d’alcaldia, l’alcaldessa Eva Vi帽olas va fer esment a les paraules seg眉ents:

Aquest 茅s l鈥櫭簂tim ple ordinari d鈥檃questa legislatura. Una legislatura que no em cansar茅 de dir que ha estat una muntanya russa. Hem gestionat el municipi tant b茅 com hem sabut acompanyats d鈥檜n Gl貌ria, una Covid-19 i un Dana. I vull deixar pal茅s i per escrit que crec que ens hem sortit prou b茅 de tot plegat. No ha estat f脿cil, per貌 la col路laboraci贸 dels habitants de Susqueda ha estat cabdal per arribar al bon port que hem tingut. Vam passar comptes amb l鈥檈dici贸 del butllet铆 2022 que vam repartir a totes les cases el gener del 2023.

En conseq眉猫ncia, tan sols passar茅 comptes de les accions iniciades i que en aquell moment s鈥檈staven desenvolupant:

 • Senyalitzaci贸 de masies, 茅s una acci贸 que porta a terme el Consell Comarcal de la Selva, i segons hem sabut no estar脿 completat fins a fi del 2023.
 • Termes Susqueda/Osor, s鈥檈stan desenvolupant diferents accions i no sabem quan s鈥檃cabaran.
 • ADF Ter/Brugent, est脿 constitu茂da
 • Pla Usos de l鈥橢mbassament de Susqueda, d鈥檃qu铆 a un mes tindrem el document definitiu per a donar-hi el vist i plau.
 • Fibra 貌ptica, no desistim, anem picant portes per avan莽ar la portada de la fibra a Susqueda.
 • Ascensor a l鈥檃juntament, el dia 24 venen a instal路lar la maquin脿ria.
 • Castell de Fornils, acabada la Fase 4 i a punt d鈥檌niciar la Fase 5.
 • Borsa d鈥檋abitatges, en proc茅s de demanar a la Diputaci贸 de Girona una subvenci贸 per a que faci l鈥檈studi d鈥檋abitatge buit a Susqueda.
 • PUOSC, obra finalitzada al ve茂nat del Coll.
 • Barrera d鈥檃cc猫s al ve茂nat del Coll, a punt per donar els codis d鈥檃cc茅s als ve茂ns.
 • El llibre de les masies de Susqueda, presentat i entregat un exemplar a cada casa de Susqueda el gener del 2023.
 • Terreny del Coll i St. Mart铆 Sacalm, el del Coll tenim damunt la taula un conveni a signar amb el bisbat de Vic, el de St. Mart铆 tenim damunt la taula la signatura de la compra/venda.
 • Inventari de Camins, hem tornat a fer tot el proc茅s i la setmana passada va acabar el termini de presentaci贸 d鈥檃l路legacions i no n鈥檋i van haver. En conseq眉猫ncia segueix avan莽ant en la seva tramitaci贸, que avui ha finalitzat.
 • Pintar l鈥橝juntament, estem pendent d鈥檃cabar la finalitzaci贸 de l鈥檃scensor, i determinar si volem fer reformes a la sala de plens per pintar-lo.
 • Contenidors de Sant Mart铆: Hem canviat de lloc els contenidors de St. Mart铆, esperant poder posar-los en el nou terreny. Agrair des de la corporaci贸 els anys que els propietaris de la Casanova han cedit el seu terreny per a la situaci贸 dels mateixos. Aix铆 com ara tamb茅 als propietaris de Can Teixidor.
 • Pressupostos participatius: Hem convocat els Pressupostos Participatius de Susqueda, on les susquedenques i susquedencs decidiran la inversi贸 de 40000鈧. Actualment estem valorant econ貌micament les diferents propostes.
 • Dia internacional de les dones: Hem dut a terme la commemoraci贸 del 8 de mar莽. Les dones de Susqueda que van voler, ens van enviar les seves mans i n鈥檋em fet publicaci贸 i una postal amb totes plegades. El mateix dia 8 vam fer un berenar amb totes les que ens van voler acompanyar.
 • Caf猫 amb l鈥橝lcaldessa: L鈥11 de mar莽 vaig fer el 鈥渃af猫 amb l鈥檃lcaldessa鈥 al Local Social de St. Mart铆 Sacalm, on amb una bona colla vam conversar i posar damunt la taula les preocupacions i demandes del ve茂natge de St. Mart铆.
 • Infoparticipa: El 20 de mar莽 vaig recollir el premi a la transpar猫ncia de l鈥檌nfoparticipa on l鈥橝juntament de Susqueda va obtenir un 92%. No em cansar茅 d鈥檃grair l鈥檈sfor莽 de Carola Mart铆 i en Miquel A. Santos amb tot el proc茅s.
 • Feminisme per a homes: Aquest dissabte dia 22 d鈥檃bril es dur脿 a terme la xerrada 鈥淔eminisme per a homes鈥 al local social.
 • Plantacions: Hem retirat les deixalles de dues de les plantacions desmantellades pels mossos d鈥檈squadra. Agrair la col路laboraci贸 dels ve茂ns i ve茂nes que desinteressadament ens han donat un cop de m脿 aix铆 com tamb茅 a l鈥檈quip de l鈥檋elic貌pter dels agents rurals.

B茅 ara si, avui dia 20 d鈥檃bril a les 1/4 i 5 de vuit del vespre acabem l鈥櫭簂tim ple ordinari del mandat 2019-2023. Ha estat un plaer i un orgull poder ser l鈥橝lcaldessa d鈥檃quest municipi durant aquest per铆ode de temps. Gr脿cies amb en Jordi Mercader i en Gabriele Pretto pel seu incondicional recolzament. I a l鈥橧sidre Lluci脿 (que dem脿 es jubila). I a totes les persones que han estat al nostre costat des de dins la corporaci贸 i des de fora.

Finalment, en el punt de precs i preguntes, no es va produir cap intervenci贸.

L’鈥橝lcaldessa鈥揚residenta de la Corporaci贸 va aixecar la sessi贸 a les聽 19:20h.