Susqueda Participa (2023)


Quines s贸n les propostes finalistes?

Hem rebut un total de 30 propostes i les hem agrupat en dues categories:

 1. Propostes聽v脿lides que passen directament a la fase final de votaci贸: s贸n aquelles que compleixen amb totes les normes i requisits del proc茅s. Consulta aqu铆 les 10 propostes finalistes.
 2. Propostes descartades o ja previstes: les propostes que s鈥檈ngloben dins d鈥檃questa categoria, o b茅 no han passat el triatge perqu猫 no s鈥檃justen plenament a les normes del proc茅s, o b茅 ja existeix una previsi贸 de dur-les a terme, 茅s a dir, l鈥橝juntament ja les tenia pressupostades, ja hi estava actuant, les est脿 estudiant o hi actuar脿 perqu猫 ja ho tenia previst (a cada proposta hi podeu trobar l鈥檈xplicaci贸 pertinent). Consulta aqu铆 les propostes descartades o ja previstes.

Qu猫 decidim i com estem transformant el municipi?

Posem en marxa la quarta edici贸 dels pressupostos participatius de Susqueda. Un exercici d鈥檃profundiment democr脿tic que us permetr脿 decidir de forma directa el dest铆 de 40.000鈧 del pressupost municipal.

A trav茅s d鈥檃quest espai web podeu trobar tota la informaci贸 del proc茅s degudament actualitzada, i participar activament en cadascuna de les fases del mateix.聽INFORMA-TE鈥橬, PARTICIPA-HI I DECIDEIX!聽

Pel que fa a les propostes guanyadores de les tres edicions de pressupostos participatius dutes a terme fins ara, l鈥橝juntament ja les ha executat totes amb 猫xit (excepte la proposta relativa a la recuperaci贸 del prat que hi ha darrere la caseta d鈥檌nformaci贸 del ve茂nat del Coll). Per a m茅s informaci贸 al respecte cliqueu sobre l鈥檃ny de l鈥檈dici贸: 2018, 2019 i 2021.


Qui hi pot participar i com?

1锔忊儯 Presentaci贸 de propostes: tothom ha pogut presentar les seves propostes entre el 6 i el 26 de febrer a trav茅s d鈥檃questa plana web, o de forma presencial mitjan莽ant el d铆ptic que v脿rem repartir casa per casa.

2锔忊儯 Votaci贸 final: la votaci贸 de les propostes finalistes comen莽ar脿 el 26 de juny i finalitzar脿 el 16 de juliol. Es podran votar un m脿xim de 3 dels 10 projectes finalistes. Podran votar totes les persones de 16 i m茅s anys empadronades a Susqueda. Es podr脿 votar en l铆nia de manera f脿cil i r脿pida mitjan莽ant aquesta web, o presencialment a trav茅s les urnes que distribuirem pel municipi.


Condicions i tipus de propostes que es podien fer:

Les propostes havien de complir les seg眉ents condicions:

 1. Ser聽 inversions d鈥檌nter猫s p煤blic que no tinguessin un cost extra de manteniment i que no suposessin la contractaci贸 de nou personal.
 2. Donar resposta a una necessitat concreta i ser diferents a les propostes guanyadores de les edicions anteriors.
 3. Ser de compet猫ncia municipal.
 4. Ser comprensibles i t猫cnica i econ貌micament viables.
 5. Ser legals, ambientalment sostenibles, i no contradir el programa de govern ni els plans municipals aprovats. No podien ser subvencions o ajuts a entitats i/o col路lectius.
 6. No podien superar els 40.000鈧.

Fases del proc茅s:

 • FASE 1: del 6 al 26 de febrer tothom ens ha pogut fer arribar les seves propostes a trav茅s d鈥檃questa plana web i/o mitjan莽ant la butlleta dels d铆ptics que hem repartit casa per casa.
 • FASE 2: l鈥橝juntament ha analitzat les propostes rebudes per tal de verificar la seva validesa i ajustament a les normes del proc茅s (mar莽/abril).
 • FASE 3: Votaci贸 final. Totes les persones de 16 i m茅s anys empadronades al municipi podran votar quines de les 10 propostes finalistes volen que es duguin a terme (el per铆ode per votar anir脿 del 26 de juny al 16 de juliol).
 • FASE 4:聽Execuci贸 de les propostes guanyadores (2023/2024).